Steunkousen

Het is ook mogelijk om bij onze praktijk steunkousen aan te laten meten. Het aanmeten van steunkousen wordt verzorg door fysio-/oedeem therapeut Cynthia de Kruijf. Zij zorgt zowel voor het aanmeten als het bestellen van de steunkousen. Steunkousen geven extra druk aan uw arm of uw been en zijn bedoeld om aandoeningen aan bloedvaten of lymfen te voorkomen of te behandelen. 

Aanvraag en aanmeten van de steunkousen.
Cynthia zal bij u de steunkousen persoonlijk aanmeten, u kunt dan een keuze maken uit het assortiment van onze leveranciers. Het aanmeten van de steunkousen dient in de ochtend gedaan te worden omdat dan de zwelling nog minimaal is. Zou u later op de dag de kousen aan laten meten, dan zou de zwelling groter kunnen zijn waardoor de steunkousen verkeerd aangemeten worden en dat heeft gevolgen voor het werkend effect van de steunkousen. Indien u steunkousen aan laat meten bij onze praktijk is wel een voorschrift/aanvraag formulier nodig van uw huisarts of behandelend specialist. Dit voorschrift/aanvraag formulier dient u mee te nemen als u de steunkousen aan laat meten bij onze praktijk en wordt ingediend bij de zorgverzekeraar voor de aanvraag en vergoeding. Mocht u al in bezit zijn van steunkousen, zou u deze dan mee kunnen nemen als u nieuwe steunkousen aan laat meten bij onze praktijk.
 
Levertijd.
De levertijd van de steunkousen is tussen de 5 en 10 werkdagen. Tijdens het aanmeten van de steunkousen zal er met u een vervolg afspraak gemaakt worden om de steunkousen op te halen. Mocht de levering toch langer duren dan verwacht, dan wordt met u contact opgenomen dat uw bestelde steunkousen geleverd zijn en opgehaald kunnen worden.
 
Vergoeding
Steunkousen worden in de meeste gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Bij de meeste zorgverzekeraars heeft u recht op 2 paar steunkousen per jaar. Er zijn uitzonderingen bij sommige zorgverzekeraars die u recht geeft op 2 paar steunkousen in de 14 maanden. Wilt u precies weten wat de vergoeding is voor steunkousen en hoeveel paar u vergoedt krijgt, dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar zodat u niet voor verassingen komt te staan.
 
Verplicht eigen risico.
Omdat steunkousen vergoedt worden vanuit de basisverzekering kan hiervoor het verplicht eigen risico gelden. voor meer informatie raden wij u ook aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.