Sportpoli

Sportpoli Concept
 
De sportpoli is een concept ontwikkeld door Sport Paramedisch Centrum van Wensen & de Jongh. Het idee is om sporters met blessures zo snel mogelijk weer aan het sporten te krijgen. Het doel is om zo snel mogelijk een eerste diagnose te stellen zodat er direct kan worden begonnen aan het herstel. In het geval van blessures kunnen sporters van samenwerkende verenigingen binnen 48 uur terecht voor een eerste diagnose. Sporters dienen in het geval van een blessure te mailen naar info@spcdordrecht.nl onder vermelding van hun vereniging. Zodat wij weten van welke vereniging de sporter is. Deze mail zal zo snel mogelijk beantwoord worden, en de sporter krijgt de mogelijkheid om binnen 48 uur een afspraak te maken.
 
Aanvullende diagnostiek
Er bestaat de mogelijkheid tot aanvullende diagnostiek. Er zijn meerdere therapeuten die in staat zijn, mocht daar behoefte aan zijn, een echografie maken. Daarnaast zijn er korte lijnen naar orthopeed/ziekenhuis. Dus mocht het nodig zijn dan kan er versneld een MRI of Röntgenfoto worden aangevraagd via uw huisarts of specialist
 
Advies
Mochten er bij trainers vragen zijn omtrent trainingen of blessures van sporters, dan kunnen zij altijd contact opnemen voor advies. Anderzijds kunnen wij in het geval van blessures die te herleiden zijn naar trainingen een terugkoppeling maken richting vereniging of trainer.  
 
Sportpoli op de vereniging
Mocht er in de loop van de samenwerking behoefte vanuit de vereniging zijn naar een inloopspreekuur, dan is dit altijd bespreekbaar. 
 
Communicatie
De samenwerking zal onder de sporters/trainers kenbaar moeten worden gemaakt. De invulling hiervan laten we aan de vereniging zelf over. Er zou een vermelding kunnen worden gedaan op website of clubblad. De samenwerking is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee voor beide partijen. Mocht u of uw vereniging interesse hebben in een samenwerking of wilt u meer informatie voelt u zich dan vrij om contact op te nemen. Dat kan op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 9:00 tot 17:00 op het telefoonnummer 078-6453385
 
Openingstijden sportpoli.
De sportpoli is op de volgende dagen geopend.
 
Dag Tijd Locatie
Dinsdag 19:00 tot 20:00* S.V. Oranje Wit
Donderdag 17:30 tot 18:30* S.V. Oranje Wit

*De sportpoli’s zijn puur gericht op advies en deskundige ondersteuning (géén behandeling). Mocht het nodig zijn dat de betreffende blessure meer aandacht of behandeling nodig heeft, dan zal er een afspraak bij de praktijk ingepland worden. Soms kan het druk zijn bij de inloop van de sportpoli waardoor er enige wachttijd kan ontstaan.