dummy

Shockwave therapie

Shockwave therapie (ESWT) is een behandelingsvorm waarmee er met schokgolven pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een apparaat voor shockwave therapie worden deze schokgolven met relatief veel energie overgebracht naar het te behandelen gebied.

De afgegeven energie wordt via de behandelkop opgenomen in het pijnlijke weefsel. Hierop reageert het lichaam door het vrijmaken van verschillende herstelstimulerende en pijndempende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties kunnen resulteren in vermindering van pijn.

Shockwave therapie is geschikt voor de behandeling van diverse klachten, onder andere een tennis- of golferselleboog, pijnlijke nek, schouder en/of rug (langdurig en bijna altijd op dezelfde plek), schouderproblemen met of zonder verkalking, pijn romdom de knie of enkel, langdurige achillespeesproblemen, hielspoor of langdurige pijn onder de voetzool.

Er bestaat geen eenduidige behandeling van peesontstekingen. In principe herstellen deze klachten binnen een jaar. Shockwave therapie kan deze hersteltijd versnellen, doordat de pijn gedempt wordt. Uw fysiotherapeut zal daarom in overleg met u bepalen welke route naar herstel het beste bij u aansluit wanneer shockwave niet voldoende uitkomst biedt.

Vergoeding

Shockwave therapie
 is een toevoeging aan een fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, vallen de kosten voor een shockwave behandeling hieronder. Wilt u weten of u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Shockwave therapie wordt alleen uitgevoerd op de locatie Overkampweg 141(Toren 3) 

Therapeuten die gespecialiseerd zijn in Shockwave therapie

Heeft u vragen of wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met onze praktijk om een afspraak te maken bij één van onze fysiotherapeuten van SPC Dordrecht.