dummy

Oedeemtherapie / lymfdrainage

I.v.m. drukte in haar agenda neemt oedeemtherapeut Monique Timmers op dit moment geen nieuwe patiënten aan en geldt er op dit moment een patiëntenstop

Wanneer u meer vocht vasthoudt dan normaal, wordt er gesproken van oedeem. In veel gevallen kan uw lichaam dit goed zelf oplossen. Denk hierbij aan een gezwollen enkel nadat u deze verzwikt heeft. Helaas kan het zijn dat in sommige gevallen het lichaam hier problemen mee heeft. Dit is te zien na operaties, inactiviteit (bij bijvoorbeeld ouderen of wanneer er sprake is van een verlamming), het verwijderen van lymfeklieren of problemen met de bloedvaten in de benen. Door middel van oedeemfysiotherapie kan het lichaam ondersteuning krijgen in het afvoer van dit vocht. Dit gebeurt middels manuele lymfe drainage (een lichte vorm van massage), oefentherapie, taping of compressiemateriaal (steunkousen). 

Wilt u meer informatie of dat oedeemtherapie uw klachten kan verminderen?
Neem dan contact met ons op voor een afspraak zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bekijken en bespreken. 

In veel gevallen van oedeem heeft u recht op een 'chronische machtiging'. Dit houdt in dat de eerste 20 behandelingen uit het Aanvullend pakket komen of zelf betaald dient te worden. Vanaf de 21 behandeling wordt de behandeling vergoed vanuit het basispakket, waardoor u enkel uw eigen risico hoeft te betalen. U dient hiervoor wel een verwijsbrief van uw huisarts voor te hebben. 

Voorbeeld:

U heeft een aanvullende verzekering met 9 fysiotherapie behandelingen. Dit betekent dat behandeling 1-9 uit uw aanvullende verzekering komen. Behandeling 10-20 zijn in dit geval voor eigen kosten. Behandeling 21 en verder worden  betaald uit uw eigen risico.

Therapeuten die gespecialiseerd zijn in Oedeemtherapie / lymfdrainage

Heeft u vragen of wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met onze praktijk om een afspraak te maken bij één van onze fysiotherapeuten van SPC Dordrecht.