dummy

Echografie

Echografie is misschien wel het meest bekend bij het onderzoeken van de baby tijdens de zwangerschap, maar is ook binnen de fysiotherapie een waardevolle aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek. Door het toepassen van echografie kan men o.a. spieren, pezen, kapsels, banden en delen van de botten en het gewricht gedetailleerd bekijken. Dit kan enorm waardevol zijn om het behandelproces te optimaliseren, een indicatie te stellen voor specifieke therapiëen zoals shockwave en/of de noodzaak voor een consult bij een medisch specialist vaststellen.

Het grote voordeel van echografie is dat dit ongeacht de gezondheid altijd snel en veilig kan worden toegepast en volledig pijnloos is.

Binnen ons team zijn een aantal fysiotherapeuten opgeleid voor het toepassen van echografie. Indien nodig zal er intern doorverwezen voor echografisch onderzoek. Heeft u zelf het idee dat echografie nuttig zal zijn bij uw klachten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor het bespreken van de mogelijkheden.

Echografie wordt alleen uitgevoerd op de locatie Overkampweg 141(Toren 3) of bij Ralf de Groot op de Sikkelstraat 1 (Progress Sport & Health)

Therapeuten die gespecialiseerd zijn in Echografie

Heeft u vragen of wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met onze praktijk om een afspraak te maken bij één van onze fysiotherapeuten van SPC Dordrecht.