De specialisaties van SPC Dordrecht

Fysiotherapeuten kunnen zich specialiseren. Zo zijn er binnen onze praktijk, meerdere manueel therapeuten en een haptotherapeut aanwezig. Daarnaast zijn er fysiotherapeuten die zich hebben toegelegd op (sport)revalidatie, dry-needling, kinder manuele therapie en klachten rond het kaakgewricht.

Wij hopen ons aanbod in de toekomst nog verder te vergroten, en hopen op deze manier u nog beter te kunnen helpen met uw gezondheidsprobleem.

(Sport) Fysiotherapie

Vrouw die sportoefeningen doet ter herstel van haar blessure
Kwaaltjes, pijntjes en andere aandoeningen die u het leven zuur maken: daar houdt de fysio zich mee bezig. Wat kan de fysio voor u betekenen?

ACNES-Therapie

Pand SPC Dordrecht
Hierbij zijn de therapeuten aangesloten bij het ACNES team van het Albert Schweitzer Ziekenhuis.
De therapeuten werken volgens een protocol om in de voor- en nabehandeling van de ACNES de patienten goed te kunnen begeleiden.

Craniofaciale therapie

dummy
Craniofaciale therapie is een behandelingsconcept dat zich bezig houdt met klachten en stoornissen in het hoofd-,nek- en kaakgebied.

Dry-Needling

Dry-Needling in actie
Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren triggert, zodat spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen raken.

Echografie

dummy
Door middel van geluidsgolven kunnen we blessures of klachten snel en duidelijk in beeld brengen. Hierdoor kan er efficiënt en doelmatig behandeld worden.

Fascia Therapie

dummy
Fascia is het officiële woord voor de bindweefselvliezen die alle spieren, gewrichten, botten en organen omgeven.

Haptotherapie

dummy
Haptotherapie is een therapie waarin centraal staat hoe jij je verhoudt tot de wereld om je heen. Je wordt uitgenodigd om stil te staan bij wat je voelt en ervaart in het contact met de therapeut.

Kinder-manueeltherapie (0-18 jaar)

dummy
Functiestoornissen in het bewegingsapparaat kunnen bij alle kinderen tussen de 0 en 18 jaar voorkomen. Denk aan valpartijen of tijdelijk anders bewegen bijvoorbeeld in de herstelfase na een botbreuk.

Manuele therapie

dummy
Manuele therapie kan u helpen om vrijer en pijnlozer te bewegen. Een manueel therapeut traint met behulp van oefeningen uw bewegingen en gewrichten.

Oedeemtherapie / lymfdrainage

dummy
Bij oedeem ontstaan diverse zwellingen op bepaalde plaatsen in het lichaam. Dat wordt veroorzaakt door vochtophopingen, welke weer zijn veroorzaakt door een slecht evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht.

Shockwave therapie

dummy
Shockwave therapie (ESWT) is een behandelingsvorm waarmee er met schokgolven pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld.

Heeft u vragen of wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met onze praktijk om een afspraak te maken bij één van onze fysiotherapeuten van SPC Dordrecht.