Vergoedingen

SPC Van Wensen en de Jongh heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst; de declaratie gaat rechtstreeks van ons naar uw zorgverzekeraar. De behandelingen worden door de zorgverzekeraar vergoed mits u voldoende aanvullend verzekerd bent. De behandelingen die worden vergoed uit de aanvullende verzekering komen niet ten laste van uw eigen risico.

Op bovenstaande regels zijn echter uitzonderingen en gezien het feit dat er vele verschillende aanvullende verzekeringen zijn, is het van belang dat u zichzelf goed laat informeren over wat er wel en wat niet door de zorgverzekeraar vergoed zal worden.
Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw verzekering. Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kunt u nalezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering, dit verschilt per verzekering. U bent zelf verantwoordelijk voor uw behandel- of vergoedingslimiet!

Bij een afspraak, welke niet 24 uur van tevoren afgezegd is, zijn wij genoodzaakt de afspraak bij u in rekening te brengen. Deze nota kunt u niet bij uw verzekering declareren.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

In een beperkt aantal gevallen wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt voor een beperkte groep chronische aandoeningen die beschreven staan in de lijst “fysiotherapie bij chronische aandoeningen” deze lijst kunt u vinden op de website van uw zorgverzekeraar. Hierbij worden de 21e en volgende behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Op zorg uit de basisverzekering is wel het eigen risico van toepassing. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering als er voldoende dekking is. Bij onvoldoende dekking krijgt u voor het restant tot aan de 20e behandeling, nog een nota nagestuurd.

Heeft u vragen of wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met onze praktijk om een afspraak te maken bij één van onze fysiotherapeuten van SPC Dordrecht.