Betalingsvoorwaarden & declaratie

Indien u geen aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie (boven de 18 jaar) dan komen de kosten van de behandeling voor eigen rekening. In dat geval kunt u de behandeling via PIN betaling voldoen (heeft onze voorkeur). Wenst u een nota te ontvangen van de behandeling dan heeft u 14 dagen de tijd om de nota te voldoen. En dat kan via bankoverschrijving of IDeal, de tarieven die hiervoor gelden kunt u hier vinden. Mocht uw zorgverzekeraar het debiteurs risico overnemen, dan ontvangt u een verzamelnota van uw zorgverzekeraar.
 
Heeft een chronische indicatie, de betreffende behandelingen declareren wij dan altijd eerst bij uw zorgverzekeraar. Indien de behandeling(en) niet vergoed worden dan kan het zijn dat u een nota ontvangt van uw zorgverzekeraar (indien de zorgverzekeraar het debiteurs risico overneemt) of u ontvangt van onze praktijk een verzamelnota 1 x per maand
 
Veiligheid
Uit veiligheidsoverwegingen kunt u bij ons alleen PINNEN in de praktijk en niet met contant geld betalen.
 
Pinnen
Het voordeel van pinnen is dat u achteraf geen (verzamel) nota meer ontvangt via onze praktijk omdat u per behandeling afrekent. Na het voldoen van het bedrag krijgt u van ons de PIN bon mee als bewijs van betaling. Indien gewenst kunt u ook de nota van de behandeling ontvangen per email. 
 
Het is helaas nog niet mogelijk om te pinnen op de loactie Progress Sport & Health. Indien de behandeling(en) voor eigen rekening komt ontvangt u van ons een nota  per mail die u kunt voldoen via bankoverschrijving of IDeal betaling.
 
Betalingsmethodes
Onderstaande betaalmethodes gelden alleen als u geen aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie of u maximale vergoeding is bereikt.
 

                             

 
Declaratie bij uw zorgverzekeraar
Indien u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie, dan declareren wij uw behandeling(en) rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Onze praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract, dat betekent dat u de betreffende behandeling(en) niet zelf hoeft te declareren bij uw zorgverzekeraar en dat scheelt voor uw weer administratieve handelingen. 
 
Declaratie behandeling haptotherapie
Een haptotherapie consult valt onder de alternatieve geneeswijze, Een haptotherapie consult kunnen wij niet rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. Indien u een aanvullende verzekering heeft die ook alternatieve geneeswijze vergoed of gedeeltelijk vergoed (u kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar), dan kunt u de nota van de behandeling declareren bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt de nota van de behandeling via emailMocht het toch nog niet helemaal duidelijk zijn, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze praktijk voor meer uitleg.   
 
Correct email adres
Omdat wij de facturen via email verzenden is het belangrijk dat wij u juiste email in het systeem hebben staan zodat u ook de nota van ons kunt ontvangen. Mocht u een ander email adres hebben geef dit dan aan ons door zo dat wij dit kunnen aanpassen in het systeem. LET OP !! het kan voorkomen dat een nota van onze praktijk in uw SPAM box terecht komt. Daar hebben wij helaas geen invloed op.
 
1e betalingsherinnering
Indien u de nota niet heeft voldaan binnen het termijn van 14 dagen ontvangt u van ons een 1e herinnering om deze als nog aan onze praktijk te voldoen.
 
2e betalingsherinnering
Indien u de nota niet heeft voldaan binnen de 14 dagen na ontvangst van de 1e herinnering ontvangt u van ons een 2e herinnering om deze als nog aan onze praktijk te voldoen. Mocht u de nota nog niet hebben voldaan binnen 14 dagen van de 2e herinnering, dan zal deze worden overgedragen aan Infomedics. Indien deze is ingediend bij Infomedics gelden ook de betalingsvoorwaarden van Infomedics en niet meer van onze praktijk.