Kinderen & emoties

Voorlichtingsavond Van Wensen en de Jongh
Kinderen & emoties: herkennen en reguleren
Sponsor Van Wensen en de Jongh is voor veel Oranje-Witters bekend. Om de betrokkenheid van eigenaren Cris en Marco bij onze club. Om de wekelijkse sportpoli. Of om hun locatie op ons terrein. Het paramedisch sportcentrum breidt uit en ontwikkelt voortdurend. Onder andere met een aanbod richting kinderen die niet zo lekker in hun vel zitten. Initiatiefnemer Marco van Wensen vertelt daar wat meer over.
 

“Het was en is een rare tijd. Denk aan corona. En de onrust in de wereld”, begint Marco. “In de praktijk merk ik dat veel kinderen hier last van hebben. Onrust en onzekerheid brengen bepaalde emoties met zich mee. Zeker kinderen zijn daar vatbaar voor. Het niet herkennen en/of kunnen reguleren van die emoties, leidt niet zelden tot lichamelijke en/of mentale klachten. Als ouders kun je dan flink met de handen in het haar zitten. Wanneer je je wendt tot de reguliere jeugdzorg, krijg je te maken met een flinke wachtlijst.”

Marco ziet regelmatig kinderen die klachten hebben als bijvoorbeeld angst, depressie, negatief gedrag of overmatig gamen. Marco: “En die klachten leiden dan vaak weer tot lichamelijke klachten. Ik ben zelf zowel fysiotherapeut als haptotherapeut en werk samen met o.a. een revalidatiearts, cognitief gedragstherapeut, lichaamsgericht therapeut en orthopedagoog. Daarnaast werken we ook samen met de afdeling kindergeneeskunde van het Albert Schweitzer Ziekenhuis. 

“Bewegen is een belangrijk onderdeel van onze behandeling”, gaat Marco verder. “Maar vooral: het denken verbinden met het gevoel. Ik gebruik klachten als het ware als een handleiding voor de oplossing en leg uit: het is niet verkeerd wat je voelt, maar je moet er wel naar luisteren. Emoties leren herkennen, erkennen en op een gezonde manier uiten, zijn de basis op weg naar herstel.”

Na de zomervakantie wordt, bij voldoende interesse, een voorlichtingsavond voor ouders van Oranje Wit georganiseerd. Marco: “Bij Oranje Wit staan heel veel ouders langs de lijn. Als zij hun kind herkennen in wat ik net schets, wil ik graag een oplossing bieden. Daarom organiseren we na de zomervakantie een voorlichtingsavond avond, speciaal voor ouders wiens kinderen bij Oranje Wit voetballen.”

Herken je je kind in dit verhaal en ben je benieuwd wat Van Wensen en de Jongh hem/haar kan bieden? Vul dan onderstaand contactformulier in. Bij voldoende animo wordt er een avond georganiseerd op het terrein bij Oranje Wit. Je wordt na je aanmelding verder over de datum, het tijdstip en de inhoud geïnformeerd.

Ook kun je aangeven of je een afspraak met Marco van Wensen zou willen of eerst telefonisch overleg.

Vul hier je voorletters en achternaam in bijvoorbeeld: R. van der Berg
Vul hier je telefoonnummer in waar je doorgaans goed op te bereiken bent. Bij mobiel nummer bijvoorbeeld: 06-12345678 en bij een vast nummer bijvoorbeeld: 078-1234567
Je kunt hier aangeven of je interesse hebt in de informatie avond bij S.V. Oranje Wit, of je wilt een afspraak met Marco van Wensen of eerst telefonisch overleg.

You must have JavaScript enabled to use this form.