DrechtMax

Samenwerkende fysiotherapiepraktijken zullen per maart 2017, onder de naam ‘DrechtMax’, op verschillende locaties in de wijken Stadspolders, Dubbeldam en Sterrenburg programma’s gaan aanbieden voor kwetsbare ouderen. De programma’s zullen bestaan uit vitaliteits- en valpreventieprogramma’s. Het aanbieden van kracht- en conditietrainingen in een gezellige groep zal een positieve invloed hebben op eenzaamheid en kwetsbaarheid. Klik hieronder voor de deelnemende praktijken.

De samenwerkende fysiotherapiepraktijken willen de komende jaren de eenzaamheid en kwetsbaarheid onder ouderen verminderen. Sport en bewegen kan als (preventief) middel ingezet worden om kwetsbaarheid te verminderen of, op lange termijn, te verhelpen. Het beweegprogramma zal gericht zijn op het bevorderen van sociaal contact, maar ook op het verbeteren van de conditie en kracht. Fysieke activiteit vermindert het risico op het ontstaan van hart- en vaatziektes, verbetert de lichaamssamenstelling en de gezondheid van de botten. Medio 2017 zullen er ook valpreventieprogramma’s worden aangeboden. Bewegen bevordert de vitaliteit van ouderen en vermindert de kans op vallen. Doel van dit initiatief is om ouderen in gemeente Dordrecht zo lang als mogelijk zelfstandig en op eigen kracht te laten deelnemen aan de maatschappij, kwetsbaarheid te verminderen en het valrisico te verkleinen.

Welk programma bieden wij aan.
Sport Paramedisch Centrum van Wensen & de Jongh biedt het vitaliteits programma aan en wordt wekelijks in groepsverband gegeven.
 
Wanneer.
Op de donderdag van 11:30 tot 12:30
 
Waar.
Sport Paramedisch Centrum van Wensen & de Jongh
Gelegen op het terrein van S.V. Oranje Wit.
 

Wat kost het.
Deelname aan het DrechtMax project bedraagt €25,- per maand en is maandelijks opzegbaar. U ontvangt maandelijks desgewenst een factuur per email of per post.
 
Aanvullende informatie.
Bent u 65 jaar of ouder, voelt u zich niet fit en/of loopt u risico om te vallen? Vindt u het fijn om hier in groepsverband iets aan te veranderen? Dan vindt u het wellicht gezellig om deel te nemen aan het vitaliteits programma. Het programma start per maart 2017 bij de verschillende fysiotherapiepraktijken die deelnemen aan het programma ‘DrechtMax’.
 
Wilt u zichzelf of iemand anders aanmelden voor het DrechtMax project neem dan op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 contact op via ons telefoonnummer: 078-6453385 of stuur een WhatsApp bericht naar: 06-23102162.
 
Of klik op onderstaande button om u in te schrijven, wij nemen dan telefonisch contact met u op. Tevens zullen wij met u een afspraak maken voor een intakegesprek.